Ons assortiment

Eieren

Ons assortiment

Eieren

Door onze EIGEN kippen gelegd

Al onze scharrelkippen produceren samen per dag ongeveer 40.000 verse scharreleieren. Deze eieren weten meestal dezelfde dag de weg naar de klant te vinden. Wij leveren vooral aan supermarkten, horeca, restaurants en de markt, maar komen via onze boerderijwinkel ook bij de consument terecht. Onze kippen hebben altijd twee soorten leeftijden, waardoor we altijd de juiste maat eieren kunnen leveren aan de klant. Onze eieren voldoen aan het IKB keurmerk, dit betekent dat de weg die het ei aflegt van de kip tot de klant aan de strengste eisen voldoet. Daarnaast krijgen onze kippen een eigengemaakte voersamenstelling met extra veel maïs en verantwoorde soja waardoor het ei nog lekkerder wordt!

soorten EIEREN

scharreleieren

vrije-uitloop eieren

XL EIEREN

Onze scharreleieren worden door legkippen gelegd en hebben  veel ruimte om vrij rond te lopen. Onze scharreleieren herken je aan de donkere dooier. De dooier krijgt deze kleur door de speciale samenstelling van het voer.

Vrije-uitloopeieren worden geproduceerd door kippen die minimaal acht uur per dag vrij buiten rond kunnen scharrelen. Je kunt deze vrije-uitloopeieren herkennen aan de code op het ei. Deze code begint namelijk altijd met het cijfer één.

Naast onze eigen scharreleieren en
vrije-uitloopeieren leveren wij ook
xl-eieren. Dit zijn grotere eieren dan normale scharreleieren. Deze eieren bevatten meestal twee eierdooiers, verpakt in één eierschaal.

wat betekenen DE CODES OP ONZE EIEREN?

Scharreleieren

vrijeuitloopeieren

Bij scharreleieren begint de code altijd met het cijfer twee. Daarnaast kun je ook zien uit welke stal het ei komt. Dit kun je zien aan de laatste twee cijfers; 01 is stal 1 bijvoorbeeld.

Vrije-uitloopeieren herken je aan de code op het ei. De code van vrije-uitloopeieren begint altijd met het cijfer één. Zo weet je precies wat voor ei je op je bord hebt!

INPAKROBOT

Lagerweij Eieren gaat graag met de tijd mee. Wij blijven dan ook continu vernieuwen en innoveren. Zo helpt onze gloednieuwe inpakrobot ons een handje met het inpakken van onze eieren. Op deze manier kunnen wij bedrijven en consumenten nog sneller bedienen en maken we het mogelijk om iedere dag dagverse eieren te leveren.